Archiv článků

Bio obchod v Praze na Hlavním nádraží

Včera jsem se ocitla v Praze na Hlavním nádraží, když jsem se vracela z Moravy. Běžím na tramvaj - a hle - tu na mě svítí nepřehlédnutelnými písmenky nápis  "BIO POINT".  Koukám skrz prosklenou výlohu a nevěřím vlastním očím - spousta zdravých dobrot - počínaje tyčinkami, přes různá...

Placičky z Hrašky

Dnešní recept je pro všechny účastníky přednášky "Wellness výživa - radost a zdraví z jídla" manželů Škvařilových v Karlových Varech. Příprava je velmi jednoduchá. Stačí si opatřit lahodnou hrachovou směs "Hraška" a potom už jenom smažit a smažit.

Wellness výživa - radost a zdraví z jídla

Srdečně zveme všechny zájemce o pohodový a zdravý životní styl na přednášku pana Jaroslava Škvařila - tentokrát do Jógacentra v Karlových Varech (Lidická ul. 64, budova pošty v Horních Drahovicích) - v úterý 11. 2. 2014 od 18:00 hod.  

Koření na tofu paní Yoko

Nemáte-li čas nebo pokud nechcete vymýšlet směs na tofu či zeleninu nebo různé další pokrmy, vyzkoušejte Koření na tofu od paní Yoko. Není potřeba přidávat další ingredience.

Rýže s quinoou a brokolicí na tempehu

V této rubrice Vám chceme přinášet náměty na pokrmy, které běžně vaříme, které Vás mohou inspirovat k připravení Vaší dobroty. Neváhejte se s námi podělit! Náš dnešní oběd se skládal z rýže s černou quinoou, posypané pažitkou + z krátce podušené brokolice na červené cibulce a na kostičky...

Slavní o vegetariánství

Dnes otevíráme novou rubriku s názvem "Slavní o vegetariánství". Dospěla jsem k názoru, že být či nebýt vegetariánem je otázka vlastního srdce, jeho velikosti, lásky a soucitu, které jsme či nejsme v sobě schopni rozvinout. Pokud se tak stane, nestojí již v cestě žádná překážka. Nevadí nám ranní...

Dýňová polévka z kurzu R + R

Na následném kurzu "Respektovat a být respektován" jsem měla tu čest připravit pro ostatní účastníky, vlastně účastnice jednoduchou večeři. Přemýšlela jsem, co by holkám chutnalo, bylo jednoduché na přípravu a snadno také uvařily doma. Sezóna dýní Hokkaido je za námi, ale i tak jsem se rozhodla pro...

Polévka z mangoldu

V týdnu jsem našla v Makru poslední mangold. Vypadal velmi dobře a tak jsem si ho s radostí odnášela domů. K večeři jsme pak měli tuto velmi dobrou  polévku z mangoldu . Jedinou nevýhodou je jeho vyšší cena, avšak pokud se rozpočítá mezi více osob, není to tak špatné. 

Odlehčený bramborový salát

Pro ty, kteří mají chuť na zdravější odlehčenou formu bramborového salátu přinášíme recept, který měl úspěch při Dobrovečeři 28/11. Brambory sice nejsou zcela ideální potravina, ale kdo mění jídelníček postupně, možná rád ochutná salát podle tohoto receptu.