Chutnal dobře a možná Vás některé inspiruje. Dobrou chuť!
Také rádi snídáte něco jiného než pečivo? Naše ranní snídaně tvoří i často "rýže s něčím", samozřejmě dobrým. V tomto receptu jsme použili kešu oříšky, které rýži dodají jiný rozměr.
Čím dál častěji potkávám při svých nákupech bulvy fenyklu. Nejčastěji je používáme do polévek či různých "kari" zeleninových směsí. Včerejší oběd byl ale ve znamení fenyklu jako hlavní součásti pokrmu.
Naše dcera miluje přesnídávky. Čím více, tím lépe. Pokud to jde, vaříme na různé způsoby přesnídávky doma - s prima kousky ovoce v celé mističce nebo na dně kelímku :-). Rychlou a skvěle chutnající domácí přesnídávku získáte pouze při podušení ovoce s Alladinovým kořením od Sonnentoru. Obsahuje...
Pomalu přichází období čerstvých salátů - na zahrádkách dorůstají saláty a ředkvičky a během léta postupně další zelenina. I v supermarketech či biobedýnkách se objevují lákavé druhy zelenin do salátů. Někdy je stačí zamíchat a dochutit olejem nebo octem, někdy přijde vhod majonéza. Klasickou...
Minulý týden, když jsme vyrazili na chalupu s přáteli, jsem potřebovala udělat rychlou večeři. Navíc tak, aby byla dobrá i z málo surovin. Přemýšlela jsem přemýšlela, nakonec z toho byl tento recept - pouze 7 ingrediencí včetně vody, oleje a mouky.
Jakmile jednou ochutnáte domácí nudle, již ani okem nezavadíte o těstoviny v supermarketu. Nejen, že jsou čerstvé a že víte, že jsou skutečně pouze z celozrnné mouky a vody, ale TA CHUŤ je nesrovnatelná.
Dnes pro inspiraci kuchařinkám z pátečního setkání. Z uvařeného ječmene lze vykouzlit chutnou večeři! Dobrou chuť!
Na přípravu celkem jednoduchou pomazánku vykouzlíme z bezlepkové Hrašky. To je jediná surovina, bez níž by to nešlo. Ostatní komponenty lze různě kombinovat, upravovat k chuti své i svých strávníků, vzhledem k ročnímu období, příležitosti, atd.
Dnes přinášíme velmi jednoduchý recept na dobré placky. Jedná se o indický nekvašený chléb. Ve světě je najdete např. jako čapáti nebo rótí, u nás doma jsou to zkrátka placky. Na jejich přípravu potřebujeme "dostat do ruky" správné těsto a uválet několik mnoho placek. Pak se Vaše umění vybrousí...