Dnes přinášíme recept z večeře kurzu R+R 13. 3. 2014. Snažíme se ostatním ukázat, že vegetariánská strava je chutná a rozmanitá. Tento recept se svojí chutí hodí i pro muže. Jak ostatně pravila Markéta, že jí to "připomíná buřtguláš".
Dnes se s vámi podělíme o velmi jednoduchý a rychlý recept, který vás může zbavit nechuti k čočce. U nás doma toto jídlo jí nejen děti, ale i manžel, který jinak čočku nejí. Pokud vám mrkev přijde málo, můžete přidat i další zeleninu, jako třeba petržel nebo celer. Pikantnější chuť dodáme přidáním...
Fazolky adzuki jsou malé fazolky asi 5 mm vínové barvy s bílou čárkou po straně. Po uvaření chutnají lehce po ořeších, jsou nasládlé. Jsou ceněny pro velmi dobrý posilující vliv na ledviny. Dnes přinášíme jednoduchý recept na adzuki mňamku. Dobrou chuť!
Dnes je mezinárodní den palačinek! Jeho historie sahá až do roku 1445. Přinášíme Vám naší dnešní ranní snídani od milovaného manžela a tatínka! Palačinky z domácí čerstvě namleté špaldové a pohankové mouky, s domácí horkou marmeládou, kokosovým mlékem a BIO Fair Trade kakaem. Dobrou chuť po celý...
Receptů a postupů jak upéci kváskový chléb je mnoho. Samy jsme jich několik vyzkoušeli. Můžete ochutnat Mirčin výborný ječno-žitný kváskový bochník, nebo tento můj pšenično-žitný kváskový chléb, jehož příprava je však poněkud časově náročnější. Pokud se Vám nechce do pečení s kváskem, ve...
Dnes na základě dotazů pekařek přinášíme návod, jak pečovat o kvásek v domácích podmínkách. Není to nic složitého, jenom je potřeba "to" dostat do ruky a alespoň občas se kvásku věnovat.
Kuchařka bez hranic spolu s Karlovarským vegetariánem uspořádali již třetí Dobrovečeři. Janan připravila krásné prostředí. Sešli jsme se tentokrát v deseti lidech, zavítali dokonce i dva muži. Hosté se přesvědčili o tom, že i když nemají rádi "zelené jídlo", je možné ho připravit chutně. Výtěžek Kč...
Srdečně zveme všechny zájemce a příznivce o wellness a vegetariánské vaření na víkendový kurz do Střílek na Moravu. Pokud se najde dostatek zájemců z Karlových Varů a okolí, je reálné uspořádat kurz "u nás". Zájemci prosím pište na adresu: skorepova.kv@gmail.com
Cizrna beraní patří mezi luštěniny, která si získává čím dál větší oblibu v naší kuchyni. Je vhodná pro vegetariány, vegany a osoby s alergií či intolerancí lepku. Stejně jako u ostatních luštěnin je potřeba vyloučit působení látek, které nepříznivě ovlivňují stravitelnost - namáčením, tepelným...
Na základě poptávky maminek a dalších zájemců spouštíme "MINI E-SHOP", ve kterém můžete objednat produkty firmy Ceria - Hrašku a Mahá Koření. Snažíme se o to, aby se k Vám snadno dostaly produkty této rodinné firmy. Nyní by již neměl být v našem regionu problém připravovat zdravěji tradiční pokrmy...