Novinky

Mlýnek na obilí

Ti, se kterými se znám osobně ví, že často chválím dobrého pomocníka v kuchyni - mlýnek na obilí. Dlouhou dobu jsem váhala, zda ho vůbec pořídit. Jakmile se narodila dcera a začali jsme s prvními příkrmy - nebylo co řešit a mlýnek byl brzy u nás doma. Vybrali jsme model elektrický mlýnek na obilí v...

Fazolová polévka s rajčaty

V chladném počasí přijde vhod vydatná polévka. Na podzim a v zimě je navíc vhodné posilovat energii ledvin, na což jsou právě fazole vhodné.

Jáhlový dezert

Na waldorfské benefici jsme nabízeli tento jáhlový dezert. Jedná se o variantu pudingu, který máme během půl hodiny hotový. Chutná dobře teplý i studený, ve skleničce na výletě i v mističce doma.  Suroviny na 5-10 porcí: 1 l rostlinného mléka (my použili...

Panýr - čerstvý domácí sýr

Panýr - čerstvý domácí sýr je velmi chutná součást jídelníčku, kterou si můžeme snadno doma připravit. Potřebujeme pouze k tomu mléko (v dostatečném množství) a citrón. Panýr je dobrou volbou pro milovníky sýrů - při domácí přípravě víme o všem, co přidáváme do jídla.

Polévka z BIO bedýnky

Po dlouhé době jsem si opět objednala BIO bedýnku a našla v ní různé druhy zeleniny. V kombinaci s červenou čočkou se z ní dá do půl hodiny vytvořit chutná večeře. Recept najdete ZDE.

Pečená hlíva ústřičná

Kdybyste mi ještě před pár týdny nabídli hlívu, velkou radost byste mi neudělali. To se ale změnilo, když jsem připravila pečenou hlívu. Tato delikatesa naprosto učarovala chuťovým buňkám celé naší rodiny. Velmi jednoduchý a rychlý recept, nenáročný na suroviny, vás překvapí! Vyzkoušejte pečenou...

Kváskový koláč

Kváskový koláč se setkal s velkým úspěchem na waldorfské benefici, proto vám nabízíme recept. Kváskové těsto tolik nezatěžuje trávení jako klasické kynuté s droždím. Tento koláč je navíc z celozrnné mouky a můžeme si ho připravit i bez cukru.

Zapečená kapusta

Stalo se vám, že vás někdo poslal "do kelu"? Pokud jste nevěděli, kam zamířit, prozradíme vám to - do kapusty! Nebo ještě lépe pro kapustu. A potom si můžete uvařit tento jednoduchý, rychlý a přitom moc dobrý recept - zapečenou kapustu.

Jáhlové knedlíčky se švestkami

Není nad to mít kolem sebe hodné lidi. Někteří jsou dokonce tak hodní, že vám (nám) nejen něco darují, ale zdarma to přinesou až pod nos. Minulý týden jsme takto dostali půlku velké tašky švestek ze zahrádky. To bylo radosti. Část už máme usušenou a pečlivě naskládanou ve skleničkách, z části jsme...

Podzimní rizoto

Barvy podzimu začínáme nacházet nejen za okny, ale i na talíři. Barvy jako jsou ranžová, žlutá, červená, zelená a další plní naší přírodu, talíře, BIO bedýnky. My jsme z jedné takové bedýnky vykouzlili toto podzimní rizoto. Dobrou chuť!

Vítejte, 

na webu, který je věnován zdravému vaření pro děti a dospělé. Zdravé vaření je široký pojem - pro každého znamená něco jiného. Ať už jste kdokoliv, budeme rády, stane-li se pro Vás tento web inspirací. Tak neváhejte, nakoukněte a pojďte dál - jste vítáni!

 

Chceme Vám ukázat, že strava založená na obilovinách, luštěninách, ovoci, zelenině, semínkách a oříškách není nudná, naopak je chutná a zdravá.

 

 

 

Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode