Přinášíme tip na placičky, které můžete využít k hlavnímu jídlu spolu s přílohou, nebo také ke svačince mezi chleba/housku. Recept vznikl v rámci hesla "co dům dal" a protože všem moc chutnalo, rádi se o něj s vámi podělíme.
Tato tofu pomazánka může být i kompletním jídlem (obilovina-luštěnina-zelenina). Na přípravu není náročná, dochutit ji můžete vždy podle nálady, domácích surovin a momentální chuti. Pokud chcete školákovi dopřát netradiční svačinku, namažte tuto pomazánku na palačinku. Doplňte zeleninou a zdravá...
Chutnou a rychlou pomazánku vykouzlíte ráno v celkem slušném čase z pohanky a pár dalších surovin. Zkuste svému školáčkovi dát na svačinu tuto pohankovou pomazánku. Dobrou chuť!
Se začátkem školního roku se skloňuje v médiích, že školáci nejí svačiny. Přitom nachystat dobrou a zdravou svačinu není žádná věda. Přicházíme proto postupně s několika recepty na chutné vegetariánské pomazánky. Recept na první z nich - avokádovou pomazánku - najdete ZDE. Dobrou chuť a úspěšný...
Dnes odpoledne mě požádal manžel, abych mu nakoupila "něco malého do kapsy", čím se bude posilňovat během zítřejšího golfového turnaje. Protože jsme celý den s dcerkou výletily, večerní pečení nebylo v plánu, takže jsem přikývla. Vyběhla jsem do supermarketu, kde jsem strávila většinu času čtením...
Nastalo období, kdy cukety nestačíme sklízet ani zpracovávat. Proto přicházíme s jedním tipem, jak si na nich pochutnat.
V tomto letním čase, kdy upřednostňujeme osvěžující jídla, nám přijde vhod tento hlávkový salát. Od ostatních salátů se odlišuje způsobem ochucení - a sice dýňovým krémem.
Končící červen mám vždy spojený s teplem, co se týká kuchyně - tak s jahodami. Nemusíte být vášnivým konzumentem, avšak v horkém létě pár jahod vždy osvěží. Jednak díky tomu, že obsahují mnoho vody, hodně vitamínu C a méně cukru. Chutnají výborně pouze samotné, nebo jako součást různých pohárů....
Pokrm plný bílkovin, železa a kyseliny listové najdete v dnešní cizrnové polévce! To vše a ještě mnohem více obsahuje cizrna beraní, jeden z mnoha druhů cizrny, který se pěstuje jako luštěnina a používá především v asijských kuchyních. U nás také již zdomácněla a je příjemným zpestřením jídelníčku...
V období, kdy začínají dozrávat první kedlubny, přinášíme recept na dobrou a zdravou zeleninovou přílohu. Milujeme jednoduchá jídla, která překvapí svojí dobrou chutí. Nejedná se o žádné "nudné" kedlubny, ale o chutné kedlubny s brokolicí. V tomto čase máte za pár korun oběd.