Pečivo

PŠENIČNO-ŽITNÝ KVÁSKOVÝ CHLÉB

Receptů a postupů jak upéci kváskový chléb je mnoho. Samy jsme jich několik vyzkoušeli. Můžete ochutnat Mirčin výborný ječno-žitný kváskový bochník, nebo tento můj pšenično-žitný kváskový chléb, jehož příprava je však poněkud časově náročnější. Pokud se Vám nechce do pečení s kváskem, ve starších...

JAK PEČOVAT O KVÁSEK?

Tento článek je určen především začínajícím pekařům a pekařkám, kteří potřebují "dostat do ruky" kvásek - jeho konzistenci a strukturu. Existuje několik typů kvásků (žitný, pšenično - žitný, kukuřičný s droždím). Také každá mouka je jiná. Takže i zde platí pravidlo, co kus, to originál. Nicméně...

JEČNO-ŽITNÝ KVÁSKOVÝ BOCHNÍK

Základní recept na 1 bochník chleba: 100 g žitného kvásku 350 g ječné celozrnné mouky 250 g žitné chlebové hladké mouky 590 ml vlažné vody 1 PL soli 1 PL mletého kmínu 1/2 PL mletého...

ŠPALDOVÝ CHLÉB (100%)

Chcete mít jistotu, že jíte chleba bez éček a dalších konzervantů? Upečte si tento špaldový chléb. Suroviny (na 1 bochník chleba): 500 g špaldové mouky 150 ml jogurtu 250 ml vody 1,5 ČL soli   2 ČL...
Tvorba webu zdarma s Webnode Webnode